Met dit speciale water laat je zelfs de droogste planten weer bloeien
De lente en de zomer zijn de twee seizoenen waarin de natuur geleidelijk ontwaakt als de temperaturen gestaag stijgen en zijn best doet om prachtige bloemen en dikke, heldergroene bladeren te geven. Als de warmte echter erg intens en droog wordt, kunnen de planten lijden onder een gebrek aan water.
We moeten altijd consequent zijn en voorkomen dat de grond te veel uitdroogt, zodat de planten altijd de juiste voeding krijgen en zelfs in de verzengende hitte van augustus kunnen gedijen. Water geven volgt eenvoudige regels die we later zullen schetsen, maar kan ook enorm worden geholpen door het gebruik van ingrediënten die het water verrijken met belangrijke voedingsstoffen voor de planten. Eén ingrediënt in het bijzonder kan een echt wondermiddel blijken te zijn, laten we eens kijken wat het is.
Creativo
Er zijn verschillende trucjes om ervoor te zorgen dat de planten altijd de juiste hoeveelheid water krijgen:
- geef altijd water in de vroege ochtenduren of in de avonduren, wanneer de zonnestralen de planten niet meer direct bereiken en de hitte niet zo intens is; dit voorkomt een te snelle verdamping van het water en de planten krijgen de tijd om voldoende water op te nemen;
- voorkom stagnatie, die niet alleen de ongewenste muggen aantrekt, maar ook schimmels en bacteriën kan doen woekeren en de wortels van onze planten kan beschadigen, die dan geen voedingsstoffen meer uit de grond kunnen opnemen;
- door alleen koud water te gebruiken voor het besproeien, blijven de planten gezonder en sterker gedurende het hele seizoen; warm water beschadigt ook de plantenwortels, net als stagnatie;
- zorg er ten slotte voor dat je gelijkmatig water geeft, zodat alle grond rond je plant even nat is en een betere groei bevordert.
Er is ook een speciaal ingrediënt waarmee je de grond kunt verrijken met alle voedingsstoffen die de planten nodig hebben: wortelsap. Dit sap is zeer rijk aan mineralen zoals kalium, fosfor en calcium en bevordert de groei en ontwikkeling van planten in hun geheel, van wortels tot vruchten. De opname van voedingsstoffen door planten wordt verbeterd door de aanwezigheid van organische stoffen zoals glucose, fructose en appelzuur, die de grond verrijken en micronutriënten beter beschikbaar maken. Tot slot zal het gebruik van wortelsap je in staat stellen om chemische meststoffen en pesticiden, die zeer vervuilend kunnen zijn voor het milieu, te verminderen of zelfs te elimineren. Meng gewoon een kleine wortel met 1 liter water, filter vervolgens het resulterende sap en verdun het vervolgens in nog een liter water.
Vanaf nu voeg je gewoon een beetje wortelsap toe aan het irrigatiewater om je planten te zien gedijen!